Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013 22:16

Οι εργασίες για βρεφονηπιακό σταθμό στην Κρήτη, έφεραν στο «φως» αρχαία

Οι εργασίες για βρεφονηπιακό σταθμό στην Κρήτη, έφεραν στο «φως» αρχαία

Σημαντικά αρχαία ευρήματα αγνώστου προς το παρόν εποχής, έφεραν στο φως οι εργασίες ανέγερσης του νέου βρεφονηπιακού σταθμού της Αγίας Πελαγίας. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για νεκροταφείο, ενώ περισσότερα στοιχεία αναμένονται από τις αρχαιολογικές έρευνες που ξεκίνησαν.


Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου είναι αποφασισμένη να σταθεί για μια ακόμα φορά στο πλευρό της αρχαιολογικής υπηρεσίας και να συμβάλει στις έρευνες με κάθε διαθέσιμο μέσο που διαθέτει, ενώ η περιοχή των εργασιών έχει αποκλειστεί και φυλάσσεται από δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η περιοχή της Αγίας Πελαγίας, στην οποία έχουν γίνει αρκετές ανασκαφές και τη δεκαετία του 1970, είναι γνωστό ότι υπήρξε σημαντική λιμενική πόλη από τα Μινωικά χρόνια, ενώ ήκμασε και τα μεταγενέστερα Ελληνιστικά. Οι μέχρι σήμερα έρευνες που έχουν γίνει, έχουν πιστοποιήσει ότι η Απολλωνία – όπως ήταν το όνομα της πόλης – ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, είχε το δικό της νόμισμα και πλούσια δημόσια οικοδομήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο βρεφονηπιακός σταθμός που ήταν η αφορμή για να έρθουν στο φως τα αρχαία ευρήματα, κατασκευάζεται δίπλα στο δημοτικό σχολείο της περιοχής. Θα έχει εμβαδόν 455 τ. μ, θα διαθέτει αίθουσα ύπνου, κουζίνα, τραπεζαρία, αίθουσες ψυχαγωγίας, βοηθητικούς χώρους, μεγάλη αυλή με παιδική χαρά και κήπο, ενώ θα είναι πλήρως εξοπλισμένος και απόλυτα προσβάσιμος.

Διαβάστηκε 3620 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων