Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 13:22

Προτομή του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη στο Παπάγου

Προτομή του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη στο Παπάγου

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 έγιναν με κάθε επισημότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης και τιμής, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αρχιστρατήγου Πέτρου Μαυρομιχάλη (Πετρόμπεη) στο Άλσος Πελοποννήσου στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου.Η προτομή είναι προσφορά του Συλλόγου Αρεοπολιτών Μάνης “Πέτρος Μαυρομιχάλης-Αρχιστράτηγος” και φιλοτεχνήθηκε από τον μανιάτη γλύπτη Πέτρο Γεωργαρίου.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Βασίλης Ξύδης τόνισε ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια της διατήρησης της Ιστορικής Μνήμης, των Θεσμών και Παραδόσεων της Πατρίδας μας και της υποχρέωσης να απονέμεται η οφειλόμενη τιμή στις μεγάλες μορφές του Έθνους μας. Επίσης ευχαρίστησε το Σύλλογο Αρεοπολιτών Μάνης για την προσφορά τους και ιδιαίτερα την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αρβανίτη για τις συγκινητικές προσπάθειες της για την τοποθέτηση της προτομής.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Αρεοπολιτών κ. Μαρία Αρβανίτη-Πατρικοβασιλάκου στον χαιρετισμό της, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο κ. Ξύδη για την τοποθέτηση της προτομής και τον χαρακτήρισε ως “ψυχαδελφό” των Μανιατών και ο Σύλλογος αναγνωρίζοντας την συμβολή του, τον ανακηρύσσει Επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου.

Στο τέλος της τελετής η Χορευτική Ομάδα του Δήμους Ανατολικής Μάνης χόρεψε παραδοσιακούς χορούς της Μάνης
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Μητροπολίτης Μάνης κκ Χρυσόστομος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, η Βουλευτής κ. Σοφία Βούλτεψη, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής κ. Γιάννης Κουράκος, ο πρ. Πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Γρίβας, οι πρ. Υπουργοί κ.κ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης και Παναγιώτης Καράμπελας, ο Υποστράτηγος κ. Σωτήριος Κασελούρης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος, η Επίτιμη Δήμαρχος Παπάγου κ. Πίτσα Λιάππη και οι Επίτιμοι Πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων της Χώρας κκ Βασίλειος Κόκκινος και Ηλίας Κουτρουμπής, η αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά κα. Ελένη Κούβαρη, μέλη διοικητικών συμβουλίων μανιάτικων συλλόγων και εκατοντάδες πολιτών, πολλοί από τους οποίους ήλθαν από τη Μάνη ειδικά για να παραστούν στην τελετή.

 
Διαβάστηκε 2409 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 14:43