Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 12:36

Η Καλαμάτα υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Πρόταση για να επιλεγεί η Καλαμάτα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 ετοιμάζει ο Δήμος Καλαμάτας, η οποία επισήμως θα γίνει γνωστή την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου. Ο φάκελος θα υποβληθεί το 2015, αλλά η Καλαμάτα έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία, εξασφαλίζοντας μάλιστα διακομματική στήριξη, ενώ έχουν ενημερωθεί σημαντικοί Καλαματιανοί και Μεσσήνιοι για την υποστήριξη του αιτήματος. Σημειώνεται πως έχει αποφασισθεί να επιλεγούν ως Πολιτιστικές Πρωτεύουσες το 2021 μία πόλη από τη Ρουμανία και μία από την Ελλάδα, γι’ αυτό και η Καλαμάτα θέτει υποψηφιότητα ώστε να είναι η εκπρόσωπος της χώρας μας.

 

Ο Δήμαρχος τόνισε πως η πόλη μας έχει υπέρ αυτής σημαντικά επιχειρήματα για την επιλογή της, καθώς είναι η πόλη από την οποία ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821 και εδώ συγκεντρώθηκαν οι ηγέτες του Αγώνα για να εκπέμψουν το μήνυμα της αποτίναξης του οθωμανικού ζυγού. Ο ορισμός της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2021 θα συμπέσει με την επέτειο των 200 ετών από την κήρυξη της Επανάστασης.

Υπέρ της υποψηφιότητας της Καλαμάτας συνηγορούν, επίσης, η αξιοσημείωτη πολιτιστική της διαδρομή επί δεκαετίες, οι υποδομές που διακονούν τον Πολιτισμό με κορυφαία το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, καθώς και οι διεθνείς εκδηλώσεις (για παράδειγμα το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού) που ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει επί σειράν ετών.

Διαβάστηκε 1556 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων