Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 18:32

Σύμφωνο συνεργασίας της περιοχής Kurortny της Αγίας Πετρούπολης και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής

Σύμφωνο συνεργασίας θα υπογράψουν το επόμενο χρονικό διάστημα οι φορείς διοίκησης της περιοχής Kurortny της Αγ.Πετρούπολης και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής. Το πράσινο φως για την υπογραφή του συμφώνου, από ελληνικής πλευράς, δόθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ, όπως προβλέπεται, σκοπός του είναι η ενδυνάμωση της φιλίας και της συνεργασίας των δύο περιοχών. Ως αντικείμενο της συνεργασίας προσδιορίζονται οι τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και του εμπορίου.

Ιδιαίτερη αναφορά, γίνεται, εξάλλου, στη νέα γενιά, τις κοινές δράσεις αθλητισμού, την πραγματοποίηση αποστολών κατά τη διάρκεια των διακοπών και τη διοργάνωση εκδηλώσεων παιδείας, θεάτρου, μουσικής, θρησκευτικής κληρονομιάς, επιστήμης, παράδοσης και αθλητισμού.

Αναλυτικά, σε επίπεδο τουρισμού προβλέπεται η ανταλλαγή πληροφοριών, η ανάπτυξη προγραμμάτων, η προώθηση των τόπων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, η ανάπτυξη δραστηριοτήτων με στόχο τη γνωριμία με θρησκευτικά μνημεία, η προώθηση του οικοτουρισμού και η ενημέρωση τουριστικών εκθέσεων που πραγματοποιούνται στις δύο περιοχές των δύο χωρών. Σε ό,τι αφορά την προώθηση των εμπορικών σχέσεων προβλέπονται, μεταξύ άλλων, η ανταλλαγή εμπειριών και η ενθάρρυνση των σχέσεων μεταξύ επιχειρηματικών συνδέσμων και επιμελητηρίων.

Διαβάστηκε 1708 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων