Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2014 12:25

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τον ιό Ebola - Δεν υπάρχει κίνδυνος για την Ελλάδα

Η ετοιμότητα των ελληνικών υγειονομικών Αρχών για τον ιό Εbola επιβεβαιώθηκε σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή στελεχών απο τη Γενική Δ/νση Δημόσιας Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΕΠΥ.

Οι επιστήμονες συζήτησαν όλα τα ενδεχόμενα σε περίπτωση με εμφάνισης ύποπτου περιστατικού αιμορραγικού πυρετού από τον ιό Ebola, ενώ αναμένουν επικαιροποιημένες οδηγίες, ύστερα από έκτακτη τριήμερη σύσκεψη του ΠΟΥ, στη Γενεύη.
Πάντως, με βάση τις εκτιμήσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, η χώρα μας εμφανίζει χαμηλό βαθμό επικινδυνότητας σε ότι αφορά τον κίνδυνο εισόδου του ιού, αλλά κρίνεται σκόπιμο να αυστηροποιηθούν οι ταξιδιωτικές οδηγίες προς τον γενικό πληθυσμό, να ενισχυθεί το επίπεδο ετοιμότητας στις πύλες εισόδου της χώρας, ειδικότερα σε ότι αφορά το μεταναστευτικό πληθυσμό και τέλος να επαναπροσδιορισθεί λεπτομερώς ο σχεδιασμός διαχείρισης ενδεχόμενου ύποπτου περιστατικού.
 
Οι επιστήμονες, μετά τη σύσκεψη κατέγραψαν τρεις συγκεκριμένες συστάσεις τις οποίες δημοσιοποιούν στους πολίτες και στους εμπλεκόμενους φορείς.

 

 

Διαβάστηκε 1669 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων