Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014 12:16

Θεραπεία με βλαστοκύτταρα βελτιώνει την όραση τυφλών, χωρίς παρενέργειες

 

Η θεραπεία με εμβρυικά βλαστικά κύτταρα μπορεί να βελτιώσει, τουλάχιστον σε ένα βαθμό, την όραση στους περισσότερους ανθρώπους που την έχουν χάσει λόγω εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και μάλιστα αυτό είναι δυνατό να γίνει με ασφάλεια και χωρίς επικίνδυνες παρενέργειες. Αυτό ανακοίνωσαν Αμερικανοί επιστήμονες τρία χρόνια μετά την πιλοτική εφαρμογή της θεραπείας σε 18 ασθενείς. Ήταν η πρώτη μακρόχρονη κλινική δοκιμή της νέας πολλά υποσχόμενης θεραπευτικής τεχνικής, η οποία έλαβε χώρα σε τέσσερα αμερικανικά νοσοκομεία.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρόμπερτ Λάντζα της εταιρείας βιοτεχνολογίας Advanded Cell Technology, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Lancet» σύμφωνα με το «Science», το «New Scientist» και τη βρετανική «Γκάρντιαν», δήλωσαν ότι υπάρχουν πλέον τα πρώτα αδιαμφισβήτητα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια της πρωτοποριακής θεραπευτικής μεθόδου σε βάθος χρόνου.

Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κάποια θεραπεία για την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μιας από τις κυριότερες αιτίες τύφλωσης των ενηλίκων και των παιδιών στις ανεπτυγμένες χώρες.

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι: tsegkanews.gr

Διαβάστηκε 2034 φορές