Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014 14:24

Ενημέρωση της Βουλής για τα μέτρα πρόληψης κατά του Έμπολα

Ενημέρωση της Βουλής για τα μέτρα πρόληψης κατά του Έμπολα

 

Ενόψει και της αυριανής συνεδρίασης των υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες, για την πιθανή εμφάνιση του ιού Έμπολα και τα μέτρα για την αντιμετώπισή του, ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής συνεπικουρούμενος από το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΕΠΥ.
 

Το υπουργείο Υγείας προχωρά στην άμεση πρόσληψη 30 υγειονομικών προκειμένου να μεταβούν στα σημεία που παρατηρείται ενισχυμένη είσοδος παράτυπων μεταναστών, με στόχο να υπάρξει έλεγχος των εισερχομένων, μια πρώτη επαφή, με τους συγκεκριμένους ανθρώπους για τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες εξάλλου θα γίνει και περαιτέρω εκπαίδευση του προσωπικού που υπηρετεί στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή θα γίνει άσκηση στη διαχείριση τυχόν κρούσματος του ιού Έμπολα. Η άσκηση θα γίνει σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΕΠΥ.
 
Για τις πιθανότητες εμφάνισης του ιού 'Εμπολα και τα μέτρα για την αντιμετώπισή του, συνεδριάζει, αύριο, στις Βρυξέλλες η Επιτροπή Υπουργών Υγείας των χωρών μελών.
 
Ο κ. Βορίδης ενημέρωσε τους βουλευτές-μέλη της επιτροπής ότι εκδόθηκε κάρτα που θα διανέμεται από τις αεροπορικές εταιρείες και θα διανέμεται και στα λιμάνια. Με την κάρτα θα υποβάλλεται ένα ερωτηματολόγιο, από το οποίο θα προκύπτει η χώρα προέλευσης του επιβάτη, ο χρόνος αναχώρησης από τη χώρα προέλευσης, ενώ θα υπάρχουν και ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του. Στόχος είναι, να αυξηθεί ο βαθμός εγρήγορσης του ίδιου του ταξιδιώτη, όπως είπε ο κ. Βορίδης επισημαίνοντας ότι η κάρτα αυτή έχει ήδη διανεμηθεί στις ΗΠΑ.

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι: tsegkanews.gr

Διαβάστηκε 1847 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων