Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014 20:09

Να κάποιος και με φιλότιμο! Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ

Να κάποιος και με φιλότιμο! Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ

Eπιστολή παραίτησης προς τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, έστειλε το μεσημέρι ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

Όπως ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί στην επιστολή του, η παραίτηση του σχετίζεται με τη στάση του ΕΚΑΒ στο πρόσφατο θανατηφόρο δυστύχημα στη Σάμο, όπου το ασθενοφόρο έφθασε με καθυστέρηση 75 λεπτών, και όχι μόνο.

Στην επιστολή παραίτησης του, ο κ. Παπαγιαννίδης τονίζει: "Μόλις πριν 4 ημέρες ένας άτυχος νεαρός 34 ετών, πατέρας 4 παιδιών, έχασε τη ζωή του σε ένα θλιβερό τροχαίο δυστύχημα στη Σάμο. Το Ε.Κ.Α.Β. στο νησί δεν μπόρεσε να καλύψει το περιστατικό αφού το ένα ασθενοφόρο (ανά βάρδια) βρισκόταν καθοδόν προς το αεροδρόμιο, για την παραλαβή περιστατικού αεροδιακομιδής. Το ίδιο βράδυ, αργά από το γραφείο μου στο Ε.Κ.Α.Β., εξέδωσα μία συλλυπητήρια επιστολή, όχι επειδή έπρεπε, αλλά επειδή ειλικρινά ένοιωθα την ανάγκη να συμπαρασταθώ στη μάνα, στη γυναίκα και στα παιδάκια του αδικοχαμένου νέου..., επειδή ένοιωθα την ανάγκη να τους πως πόσο άδικο είναι να συμβαίνουν τέτοιου είδους γεγονότα εν έτει 2014..., επειδή ένοιωθα την ανάγκη να τους εξηγήσω τις μεγάλες προσωπικές (και μόνο) προσπάθειες που έχω καταβάλει, για να υπάρχει προνοσοκομειακή φροντίδα στη Σάμο άλλα και σε πολλές άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα", επισημαίνει.

Δεν έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Υγείας η παραίτηση του προέδρου του ΕΚΑΒ

Διαβάστηκε 1989 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014 20:41

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων