Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014 13:52

Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Ταλαιπωρία περιμένει τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καθώς από τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου έχουν προχωρήσει σε επίσχεση υπηρεσιών οι ιδιωτικές κλινικές, ενώ επίσχεση ξεκινούν και από τις 8 έως και τις 12 Δεκεμβρίου, οι συμβεβλημένοι γιατροί και τα διαγνωστικά εργαστήρια.
Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν με επισκέπτονται τους παρόχους υγείας του οργανισμού, αλλά θα πρέπει να ζητούν απόδειξη παροχής υπηρεσιών, απαραίτητη για να πάρουν πίσω τα χρήματα τους αργότερα.
Αρχικά, θα πληρώνουν τα χρήματα από την τσέπη τους και στη συνέχεια θα πρέπει να διεκδικήσουν αποζημίωση για το αντίστοιχο ποσό από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι ιδιώτες πάροχοι υγείας ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ να τους εξοφλήσει άμεσα τα οφειλόμενα χρήματα και να επανέλθει το κρατικό τιμολόγιο και η αξία της ιατρικής επίσκεψης να είναι στα 20 ευρώ.
Επίσης, ζητούν την αύξηση της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο 15% του συνολικού προϋπολογισμού και να αποσυρθεί η νέα σύμβαση εργασίας, προκείμενου να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση.

Διαβάστηκε 1491 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων