Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 11:45

Δεν παραδίδουν τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ οι γιατροί. Γεωργιάδης: «Αναλαμβάνουν την ευθύνη»

Δεν παραδίδουν τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ οι γιατροί. Γεωργιάδης: «Αναλαμβάνουν την ευθύνη»

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι γιατροί του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία από τις 25 Νοεμβρίου,

με την άρνησή τους να παραδώσουν τα κτίρια όπου στεγάζονται τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ και τα οποία αναμένεται να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου.
 
Οι γιατροί διοργανώνουν διαμαρτυρίες έξω από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, καθώς η διοίκηση του Οργανισμού έχει δώσει διορία έως σήμερα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής με ευθύνη των διευθυντών των περιφερειακών διευθύνσεων.

Τα πολυιατρεία, θα παραμείνουν κλειστά περίπου για ένα μήνα και εν συνεχεία θα ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς.

«Αυτός που δεν θα παραδίδει δημόσια περιουσία, θα αναλαμβάνει και την ευθύνη» σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία 'Ωρα Mega», με αφορμή την εκπεφρασμένη άρνηση αρκετών γιατρών του ΕΟΠΥΥ των πολυιατρείων του Οργανισμού, να παραδώσουν τα κτίρια, όπου στεγάζονται ιατρικές υπηρεσίες και τα οποία αναμένεται να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου.
Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Aν κάποιοι νομίζουν ότι θα κάνουν ανταρσία και θα γίνουν ήρωες, μην ονειρεύονται. Δεν θα κάνουμε τίποτα απολύτως. Έχουμε καταγράψει όλα τα μηχανήματα και τα υλικά των πολυιατρείων. Κάθε καταστροφή του ενός ευρώ, θα καταλογισθεί σε αυτόν, που δεν παρέδωσε».
Ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, θα παραδοθούν σε ποσοστό 99%.

Διαβάστηκε 4269 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 12:00

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων