Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015 12:55

Τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Έμπολα καταγράφηκαν στη Λιβερία

Τρία νέα κρούσματα του ιού Έμπολα έχουν επιβεβαιωθεί στη Λιβερία, η οποία είχε κηρυχθεί απαλλαγμένη από την επιδημία στις 3 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ένας εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Ο πρώτος ασθενής είναι ένα αγόρι 10 ετών που αρρώστησε στις 14 Νοεμβρίου και διακομίστηκε τρεις ημέρες αργότερα σε νοσοκομείο της Μονρόβια, διευκρίνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο γιατρός Μπρους Έιλαρντ αρμόδιος στον ΠΟΥ για την αντιμετώπιση της επιδημίας του αιμορραγικού πυρετού.

«Το παιδί δεν είχε καμία γνωστή επαφή με κάποιον επιζώντα ούτε παρέστη σε κηδείες», πρόσθεσε ο ίδιος, αφήνοντας ανοικτό τον τρόπο με τον οποίο μολύνθηκε ο δεκάχρονος, ο οποίος ζει στο Πέινσβιλ, ένα προάστιο της λιβεριανής πρωτεύουσας. Δύο από τους αδελφούς του παρουσίασαν επίσης σημάδια της ασθένειας τις τελευταίες δύο ημέρες, επεσήμανε ο Έιλαρντ. Αργότερα ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε ότι έχουν επίσης μολυνθεί από τον ιό του Έμπολα.

Στο μεταξύ η υπουργός Υγείας της Λιβερίας Μπέρνις Νταν επεσήμανε ότι έξι μέλη της οικογένειας του αγοριού καθώς και άλλοι άνθρωποι με τους οποίους ήρθε σε επαφή έχουν διακομιστεί στη Μονάδα Θεραπείας Έμπολα στο Πέινσβιλ. Η Λιβερία είχε κηρυχθεί απαλλαγμένη από την επιδημία για πρώτη φορά τον Μάιο, όμως έξι εβδομάδες αργότερα η ασθένεια επανεμφανίστηκε.

Διαβάστηκε 1545 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων