Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 16:46

Ρολά κατεβάζει αύριο ο τομέας της Υγείας

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ, καθώς γιατροί και νοσηλευτές συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «προκρίνει τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και θα συνεχίσει από κοινού με τους υπόλοιπους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς τον αγώνα για την απόσυρση του σχεδίου νόμου που κατέθεσε προς συζήτηση η κυβέρνηση και την έναρξη διαλόγου για ένα δίκαιο, αναλογικό και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, βασισμένο στην αλληλεγγύη των γενεών».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καλεί τα μέλη της σε προσυγκέντρωση στις 10:00 έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς την πλατεία Κλαυθμώνος. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία κάνουν λόγο «για διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης» και διεκδικούν την ένταξή τους στα ΒΑΕ και επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του ΕΣΥ.

Συμμετοχή στην απεργία έχει δηλώσει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). Το Διοικητικό Συμβούλιου του Συλλόγου αποφάσισε, σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς, να συνεχίσει «να αντιδρά ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο», το οποίο, όπως αναφέρει, «καταστρέφει, μαζί με το φορολογικό, κάθε παραγωγική διαδικασία, οδηγώντας πολύ κόσμο στην ανεργία και στη μετανάστευση».

Διαβάστηκε 1984 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων