Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 17:37

Yπ. Υγείας: Καμία περικοπή στη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Yπ. Υγείας: Καμία περικοπή στη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

 Δεν θα υπάρξει καμία περικοπή στη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τις κατηγορίες εργαζομένων που, βάσει νόμου, το δικαιούνται. Αυτό διαβεβαιώνει «ρητά» το υπουργείο Υγείας, μετά από συνεννόηση με το υουργείο Οικονομικών,  διευκρινίζοντας ότι συνεχίζεται κανονικά η καταβολή του για τους διευθυντές και τομεάρχες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, καθώς και για τους νοσηλευτές που συμμετέχουν σε προγράμματα Νοσηλευτικών ειδικοτήτων.

   «Η φήμη ότι επίκειται συνολική κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας μετά τις 31/12/2017 είναι απολύτως ανυπόστατη» τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου και σημειώνεται ότι «οποιαδήποτε προσπάθεια επιχειρείται με στόχο να καλλιεργηθεί κλίμα ανασφάλειας στους εργαζόμενους, εξυπηρετεί μικροπολιτικές και αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες».

   Στο μεταξύ, οι νοσηλευτές που «πέρασαν το βράδυ τους», έξω από το υπουργείο Υγείας, δεν κατάφεραν να συναντηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και αποχωρούν από το Υπουργείο.

    Ωστόσο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού Γιάννης Καναβός, το αίτημα για σύσταση Ειδικού Επαγγελματικού Νοσηλευτικού Κλάδου στο ΕΣΥ/ΠΕΔΥ και προσδιορισμό Ειδικού Νοσηλευτικού Μισθολογίου, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος για περαιτέρω μισθολογικές απώλειες», παραμένει και εξετάζονται οι επόμενες κινήσεις των νοσηλευτών.

Διαβάστηκε 1525 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 17:40