Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 14:22

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης παράνομων ψευδεπίγραφων φαρμάκων

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης παράνομων ψευδεπίγραφων φαρμάκων

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε παράνομα ψευδεπίγραφα φάρμακα, σε περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης και Πέλλας, εξαρθρώθηκε ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση τη Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας που οργανώθηκε σε συνεργασία με εκπροσώπους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.). Συνολικά 5 άτομα συνελήφθησαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 2.216 συσκευασίες φαρμάκων συνολικής αξίας 74.000 ευρώ και συναλλαγματικές αξίας 630.000 ευρώ

Σύμφωνα με την αστυνομία συνελήφθησαν 5 μέλη του κυκλώματος, ηλικίας από 31 έως 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση– αδικήματα της νοθείας τροφίμων, της κυκλοφορίας φαρμάκων που προορίζονται για ανθρώπινη χρήση και παράβαση του νόμου για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε σπίτια, αποθηκευτικούς χώρους και οχήματα των συλληφθέντων καθώς επίσης και σε εγκαταστάσεις δύο φαρμακαποθηκών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(2.216) συσκευασίες φαρμάκων, αξίας 74.000 ευρώ, συναλλαγματικές, αξίας 630.000 ευρώ,

το χρηματικό ποσό των 6.100 ευρώ, (2) Ι.Χ.Ε. Αυτοκίνητα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, σφραγίδες, τραπεζικά βιβλιάρια, επιταγές και άλλα έγγραφα.

Σημειώνεται ότι μέρος των συσκευασιών φαρμάκων δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία γνησιότητας, ενώ το σύνολο αυτών δεν συνοδευόταν από τα απαραίτητα παραστατικά προκειμένου να εξακριβωθεί η προέλευση τους. Μάλιστα μεταξύ των κατασχεθέντων, περιέχονται και φαρμακευτικές ουσίες που υπάγονται στο νόμο για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων επιβλήθηκαν στα μέλη της οργάνωσης οι προβλεπόμενες από το νόμο διοικητικές κυρώσεις.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστηκε 1466 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων