Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015 12:53

O Π. Λαφαζάνης έθεσε εκ νέου το αίτημα για τα αντισταθμιστικά από τη διέλευση του ΤΑΡ

O Π. Λαφαζάνης έθεσε εκ νέου το αίτημα για τα αντισταθμιστικά από τη διέλευση του ΤΑΡ

Το αίτημα του Δημοσίου για την παροχή αντισταθμιστικών οφελών από τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ επανέλαβε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα με τον επικεφαλής του βελγικού ομίλου "Fluxys", που συμμετέχει με ποσοστό 19% στην κατασκευή του αγωγού.


Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζήτησε επίσης να εξεταστούν τροποποιήσεις στην χάραξη του αγωγού στις περιοχές όπου υπάρχουν αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες.

Τόνισε επίσης την ανάγκη να υπάρξουν εύλογες και δίκαιες αποζημιώσεις των αγροτών στα σημεία διέλευσης του αγωγού, όπως προβλέπονται στο σχέδιο Αποκατάστασης Διαβίωσης που θα συναφθεί μεταξύ των του ελληνικού κράτους και της κοινοπραξίας κατασκευής.


Ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει ο αγωγός χωρίς προσκόμματα και καθυστερήσεις, πρόσθεσε ωστόσο, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση υπέγραψε μια σύμβαση που ήταν μονομερής και δεν εξασφάλιζε σχεδόν κανένα όφελος για τη χώρα, πέρα από την ίδια τη διέλευση του αγωγού από το έδαφός της.

Διαβάστηκε 980 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων