Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015 13:34

Κοινή Ομάδα Εργασίας με τη συμμετοχή της ΕΕ για την αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ

Κοινή Ομάδα Εργασίας με τη συμμετοχή της ΕΕ για την αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ

Στην ορθή και πλήρη αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007-2013 και των 20,6 δισ. ευρώ των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Κονδυλίων στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, θα συμβάλει Κοινή Ομάδα Εργασίας με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ελληνικών Αρχών.

Με αφορμή την επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα της Ευρωπαίας Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνας Κρέτσου, αποφασίστηκε σήμερα στην Αθήνα η δημιουργία της κοινής ομάδας εργασίας η οποία θα βοηθήσει την Ελλάδα να βελτιώσει τη δυνατότητα αξιοποίησης των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Κονδυλίων και να εκμεταλλευτεί τις επενδυτικές ευκαιρίες, ενισχύοντας ταυτόχρονα την διοικητική της ικανότητα.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης της Ομάδας Εργασίας Υψηλού Επιπέδου, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις και με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού σημειώνεται ότι η τεχνική υποστήριξη θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση επενδύσεων με πιο αποτελεσματικό και στοχευμένο τρόπο.

Διαβάστηκε 1018 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων