Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 12:12

Κυβερνοεπίθεση στις ΗΠΑ με θύματα 4 εκατ. δημοσίους υπαλλήλους

Κυβερνοεπίθεση στις ΗΠΑ με θύματα 4 εκατ. δημοσίους υπαλλήλους

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εντόπισε επιχείρηση πειρατείας των προσωπικών δεδομένων τεσσάρων εκατομμυρίων εργαζομένων στις ομοσπονδιακές υπηπρεσίες, η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, διαπράχθηκε από κινέζους χάκερς, στην τελευταία μίας σειράς κυβερνοεπιθέσεων που έχουν καταγραφεί κατά αμερικανικών συμφερόντων.

Η επίθεση εντοπίσθηκε τον Απρίλιο 2015 από το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού (OPM) και εκδηλώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από κινέζους χάκερς, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας που επικαλείται πληροφορίες μη κατονομαζόμενων αξιωματούχων. Πρόκειται για τη δεύτερη κυβερνοεπίθεση κατά της αμερικανικής υπηρεσίας προερχόμενη από την Κίνα.

Η αμερικανική υπηρεσία χρησιμοποίησε τους τελευταίους μήνες νέα εργαλεία που επέτρεψαν τον εντοπισμό της κυβερνοεπίθεσης, τέσσερις μήνες μετά την εκδήλωσή της. Οι στόχοι της επίθεσης δεν είναι γνωστοί και εξετάζονται ενδεχόμενα από την κλοπή ταυτοτήτων μέχρι την κατασκοπεία.

Το FBI ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα και ότι "λαμβάνει σοβαρά υπ΄όψιν όλες τις εν δυνάμεις επιθέσεις κατά των συστημάτων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα".

Διαβάστηκε 1122 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων