Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 11:42

Συμβούλιο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, με φόντο την αυξανόμενη ένταση στη Συρία

Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες την ώρα που οι εντάσεις αυξάνονται με τη Ρωσία, της οποίας η στρατιωτική επέμβαση στη Συρία επέτρεψε στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ να ξεκινήσει ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση. Η Ουάσινγκτον, επικεφαλής συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, επανέλαβε χθες ότι δεν θα συνεργαστεί με τη Ρωσία στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Συρία, με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Άστον Κάρτερ να τους χαρακτηρίζει«θεμελιώδες σφάλμα».

Ο συνασπισμός κατά του ΙΚ αναγκάστηκε να «αλλάξει την πορεία» τουλάχιστον σε ένα από τα αεροσκάφη του πάνω από τη Συρία προκειμένου να μην πλησιάζει πολύ κοντά σε ρωσικό αεροπλάνο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πενταγώνου.

Η αμερικανική κυβέρνηση μίλησε εκ νέου πολύ προσεκτικά χθες για την υπόθεση μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία, όπως έχει ζητήσει η Τουρκία, πυλώνας της Ατλαντικής Συμμαχίας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι καμία απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχει ληφθεί.

Από την πλευρά του, ο συριακός στρατός πραγματοποίησε χθες μεγάλη χερσαία επιχείρηση στον «βορρά της επαρχίας Χάμα», στην κεντρική Συρία, με την υποστήριξη των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών και πλέον του ρωσικού ναυτικού, μια εβδομάδα μετά την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασης της Μόσχας, η οποία έδωσε νέα δυναμική στο καθεστώς της Δαμασκού.

Διαβάστηκε 989 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων