Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 12:41

Στόχος η επιτυχής ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές

Στόχος η επιτυχής ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές

Στις αμέσως προσεχείς ημέρες πρόκειται να καθοριστεί το τελικό ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των συστημικών τραπεζών, μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης τους, με τον στόχο οι κεφαλαιακές ανάγκες που θα προκύψουν να έχουν καλυφθεί μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να κατατεθεί στην Βουλή το σχεδίου νόμου που θα καθορίζει τον ρόλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και θα ορίζει τις αρχές και τις διαδικασίες της ανακεφαλαιοποίησης. Το σχέδιο νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση επεξεργάζονται σε συνεργασία το ΤΧΣ, το υπουργείο Οικονομικών, η Τράπεζα της Ελλάδος, οι Θεσμοί και ο ενδιαφερόμενες τράπεζες.

Οι ανακοινώσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για το ποσό της νέας ανακεφαλαιοποίησης θα γίνουν στο τέλος του μήνα ενώ οι διοικήσεις των τραπεζών θα ενημερωθούν για τα τελικά νούμερα λίγες μέρες νωρίτερα, έχοντας υπογράψει αυστηρές ρήτρες εμπιστευτικότητας.

Χθες, πρώτη η Τράπεζα Πειραιώς κατέθεσε προαιρετική δημόσια προσφορά στους κατόχους ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης όσο και ομολόγων υψηλής διαβάθμισης, στο πλαίσιο των διαδικασιών της ανακεφαλαιοποίησης, ενώ σε ανάλογες κινήσεις θα προβούν και άλλες συστημικές τράπεζες.

Διαβάστηκε 1064 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων