Σάββατο, 03 Ιουνίου 2017 09:41

Β. Αποστόλου: Παραχώρηση 1000 στρεμμάτων σε νέους αγρότες για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών

Β. Αποστόλου: Παραχώρηση 1000 στρεμμάτων σε νέους αγρότες για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών

Το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη των αρωματικών φυτών στην Ελλάδα ανέπτυξε από το Βελβεντό, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Π.Ε. Κοζάνης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.
Μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα του πνευματικού κέντρου, ανακοίνωσε ότι θα παραχωρηθούν 1000 στρέμματα από δημόσιες εκτάσεις σε 100 νέους από την περιοχή της Εορδαίας που έχουν υποβάλει αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα νέων αγροτών για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών. Ανέφερε ότι επιλέχθηκε πιλοτικά η Κοζάνη διότι διαθέτει πλούσια τεχνογνωσία, έχει το φυσικό πλεονέκτημα του υπεδάφους και του μικροκλίματος, στην ευρύτερη περιοχή καλλιεργούνται περί τα 8.000 στρέμματα ενώ υπάρχει και εξειδικευμένη μεταποιητική μονάδα που επεξεργάζεται αρωματικά φυτά.
Ο φιλόδοξος στόχος που έχει θέσει το υπουργείο είναι να αυξηθεί η καλλιέργεια των αρωματικών φυτών από τα 40.000 στρέμματα που είναι σήμερα, στα 100.000 στρέμματα σε διάστημα ενός έτους.
Ο Βαγγέλης Αποστόλου μίλησε για τις πολιτικές αποκέντρωσης που εφαρμόζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξής κι αναφέρθηκε στην εκχώρηση του 37% των χρημάτων που ανήκουν στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης στις περιφέρειες της χώρας, σε μια προσπάθεια αποκέντρωσης λειτουργιών της κεντρικής κυβέρνησης ώστε «να συνδιαχειριστούμε υπηρεσίες και δράσεις από κοινού με τις περιφέρειες της χώρας».

Διαβάστηκε 1239 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Είπαν και ελάλησαν...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων