Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 01:01

Οι "σκορδάτες σαρδέλες" του Δημήτρη Σκαρμούτσου!

Οι "σκορδάτες σαρδέλες" του Δημήτρη Σκαρμούτσου!

Υλικά

8 μικρές φρέσκες σαρδέλες (περίπου 1 κιλό) xοντρό αλάτι ¾ φλ.  εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 3-4 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο  

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, αφαιρώντας τα λέπια με ήπιο τρόπο, κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.

Κόβουμε και πετάμε τα κεφάλια και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι, κάνουμε μία σχισμή κατά μήκος των κοιλιών.

Αφαιρούμε τα εντόσθια και καθαρίζουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.

Πιάνουμε την κορυφή της σπονδυλικής στήλης της κάθε σαρδέλας και την αφαιρούμε με μία γρήγορη κίνηση.

Ανοίγουμε όλες τις σαρδέλες, σαν ένα βιβλίο. Τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί, πασπαλίζοντας με λίγο αλάτι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε τις σαρδέλες και μαγειρεύουμε για 30 έως 45 δευτερόλεπτα ανά πλευρά, μέχρι να γίνουν αδιαφανείς.

Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή σπάτουλα, τις μεταφέρουμε σε μία πιατέλα.

Προσθέτουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να βγάζει τα αρώματά του, αλλά όχι να ροδίσει, περίπου 1 λεπτό.

Ανακατεύουμε το μαϊντανό και μαγειρεύουμε για περίπου 15 δευτερόλεπτα.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο πάνω από τις σαρδέλες.

Σερβίρουμε αμέσως.

Διαβάστηκε 8513 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 01:40

Δημοφιλή Άρθρα

Είπαν και ελάλησαν...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων