Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 14:45

ΣΟΚ! Απίστευτος ξυλοδαρμός ντελιβερά. Αντιδράσεις από την επιτροπή αγώνα διανομέων

ΣΟΚ! Απίστευτος ξυλοδαρμός ντελιβερά. Αντιδράσεις από την επιτροπή αγώνα διανομέων

Για τη συγκεκριμένη μορφή που θα λάβουν οι κινητοποιήσεις τους, πραγματοποιούν συνέλευση τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, με αφορμή τον ξυλοδαρμό που, όπως καταγγέλλουν, δέχτηκε ο 36άχρονος συνάδελφός τους Τάσος Τοπαλίδης, την περασμένη Δευτέρα από τον πρώην εργοδότη του, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Ο πρώην εργοδότης συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου στις 3/12, ύστερα από μήνυση του διανομέα.

Οι διανομείς υποστηρίζουν ότι είναι το δεύτερο περιστατικό ξυλοδαρμού στη Θεσσαλονίκη μέσα σε δύο μήνες και ζητούν την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας για το συγκεκριμένο συμβάν, την άμεση έκδοση της εγκυκλίου για ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας που, όπως λένε, τους έχουν υποσχεθεί από το αρμόδιο υπουργείο και την εντατικοποίηση των ελέγχων από το ΙΚΑ και την Επιθεώρηση Εργασίας για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων που βρέθηκαν το πρωί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου νοσηλεύεται από τη Δευτέρα ο συνάδελφός τους, υποστηρίζουν ότι πολλοί διανομείς εργάζονται σε καθεστώς τρομοκρατίας.

«Γίνονται έλεγχοι, έχουν πέσει και πρόστιμα και έχουν βρει ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία, αλλά δεν πρέπει να σταματήσουν. Οι εργοδότες βρίσκουν τρόπους [να εισφοροδιαφεύγουν], για παράδειγμα βγάζουν τα κουτιά από τα μηχανάκια [...] Να βρεθούν τρόποι ελέγχου στο δρόμο με το ΙΚΑ και την Επιθεώρηση και στα μαγαζιά ώστε να βρεθεί λύση για ανασφάλιστη, αδήλωτη εργασία και την τρομοκρατία κάποιων εργοδοτών», σημείωσε η Μαργαρίτα Κουταλάκη, μέλος του Δ.Σ. Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων όπως και ο Βασίλης Κεφαλάς, ο οποίος τόνισε ότι «θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις, δεν γίνεται να υπάρχει απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία και να τρώμε και ξύλο από πάνω».

Ο κ. Τοπαλίδης, πατέρας ενός εννιάχρονου παιδιού, ο οποίος αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, υποστηρίζει ότι εργαζόταν ανασφάλιστος και ότι αφορμή για τον ξυλοδαρμό του ήταν η διακοπή της συνεργασίας του με τον συγκεκριμένο εργοδότη μετά από απειλές που δέχτηκε στις αρχές Οκτωβρίου όταν τον ενημέρωσε ότι θα απουσίαζε λόγω ασθενείας. Ο διανομέας ισχυρίζεται μάλιστα ότι απρόκλητα δέχθηκε την επίθεση μετά από τυχαία συνάντηση στον δρόμο: «Ήρθε και με χτύπησε από τα πλάγια στο πρόσωπο με σιδηρογροθιά. [...] Έχω καταθέσει μήνυση, τον έπιασαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου και την Παρασκευή θα εκδικαστεί», σημείωσε ο 36χρονος, που φέρει τραύματα στο πρόσωπο και τον αυχένα. Η καταγγελία ξυλοδαρμού θα εκδικαστεί ύστερα από αναβολή την Παρασκευή.

Διαβάστηκε 1224 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων