Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015 15:43

Υπουργείο, ιδρύματα και ΑΔΙΠ θα αποφασίζουν για τον αριθμό των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Υπουργείο, ιδρύματα και ΑΔΙΠ θα αποφασίζουν για τον αριθμό των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Με κοινή απόφαση του υπουργείου Παιδείας, των Ιδρυμάτων και της Αρχής για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), θα καθορίζεται ο αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, όπως αποφασίστηκε, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), στην οποία συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των πανεπιστημίων.

«Είμαστε όλοι εδώ στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, πολύ ικανοποιημένοι γιατί το θέμα που ανοίξαμε τον Νοέμβριο, δίνοντας ραντεβού για τώρα τον Ιανουάριο, κλείνει πάρα πολύ καλά. Ενώ φάνηκε στην αρχή ότι υπάρχουν δυσκολίες για τον νέο τρόπο καθορισμού των εισακτέων, σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, η διαβούλευση απέδωσε πολύ θετικά αποτελέσματα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Δεν είναι σαφές πάντως, εάν η συμφωνία θα εφαρμοστεί από τη νέα χρονιά, καθώς μεσολαβούν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. «Πρέπει να υπάρξει νόμος από τη νέα Βουλή», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε: «Επειτα, πρέπει να υπάρξουν Υπουργικές Αποφάσεις που να ρυθμίζουν τις λεπτομέρειες αυτής της συμφωνίας και τέλος, η ίδια η συμφωνία μέχρι τον Μάρτιο της ΑΔΙΠ, του ΥΠΑΙΘ, και των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ».

Διαβάστηκε 1007 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων