Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 16:06

Προθεσμία έλαβαν οι κατηγορούμενοι ως συνεργοί του Χρ. Ξηρού

Προθεσμία έλαβαν οι κατηγορούμενοι ως συνεργοί του Χρ. Ξηρού

Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή, ζήτησαν και έλαβαν από τον εφέτη ειδικό ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί του βαρυποινίτη για την υπόθεση της 17Ν, Χριστόδουλου Ξηρού.
Οι δύο κατηγορούμενοι, ένας αλλοδαπός και ένας απότακτος αστυνομικός, συνελήφθησαν έπειτα από ένταλμα του ανακριτή για σωρεία κακουργηματικών πράξεων που αφορούν στα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών και όπλων κ.α. Βαρύνονται επίσης με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.
Και οι δύο φέρονται να αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται.

11:47
Σύλληψη καταζητούμενων ως συνεργατών του Χρ. Ξηρού
Δύο άτομα, που καταζητούνταν ως συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην Καλαμάτα, και κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όπου εξετάζονται. Πρόκειται για έναν Έλληνα ηλικίας 54 ετών και έναν αλλοδαπό αλβανικής υπηκοότητας 37 ετών.
 
Οι δύο συνελήφθησαν με βάση εντάλματα σύλληψης του επίκουρου ειδικού εφέτη ανακριτή Αθηνών, που είχαν εκδοθεί με τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευής, προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων ειδών πολεμικού υλικού, πλαστογραφίας, άλλων εγκληματικών πράξεων και υπόθαλψης εγκληματία. Ο 37χρονος Αλβανός φέρεται ότι είναι αυτός που είχε νοικιάσει το σπίτι στην Ανάβυσσο όπου συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής και αναμένεται να ανακοινωθούν νεότερα στοιχεία εντός της ημέρας.

Διαβάστηκε 985 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 16:24

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων