Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2015 12:36

Τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις βοριάδες το σκηνικό του καιρού

Τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις βοριάδες το σκηνικό του καιρού

Κακοκαιρία επικρατεί σε όλη τη χώρα με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές οι οποίες σημειώνονται και σε πεδινές περιοχές.

Επικρατούν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στα πελάγη που φθάνουν και τα 10 μποφόρ.

Στην Αττική επικρατούν από το πρωί νεφώσεις ενώ από το μεσημέρι θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ημιορεινά κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού.

Τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα, όπου τις τελευταίες ώρες άλλαξε άρδην το σκηνικό του καιρού.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες χιονίζει σε περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη (Άγιος Αθανάσιος, Χορτιάτης, Λαγκαδάς κ.ά.), ενώ οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους, πριν από λίγο, και στο κέντρο της πόλης.

Η θερμοκρασία έπεσε κατακόρυφα σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στη Δυτική Μακεδονία, όπου λόγω της χιονόπτωσης έμειναν αρκετά σχολεία κλειστά, θα επικρατήσουν συνθήκες παγετού καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται σε αρκετές περιοχές του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας.

Χιονίζει από τη νύχτα στον νομό Ιωαννίνων με το θερμόμετρο να δείχνει -4 βαθμούς στο Μέτσοβο και -3 στο Ανατολικό Ζαγόρι.
   
Από τις 6 το πρωί, χιονίζει και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων ενώ στην Κόνιτσα σήμερα, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία λόγω σφοδρής χιονόπτωσης.
 
 Σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού, εργάζονται 37 μηχανήματα της περιφέρειαςκαι των δήμων, προκειμένου να μην κλείσουν οι δρόμοι και αποκλειστούν χωριά.

Διαβάστηκε 1006 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων