Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 15:47

Το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Οι ομάδες προσανατολισμού και το μάθημα - μπαλαντέρ που θα επιτρέπει στους υποψηφίους μιας ομάδας να επιχειρήσουν την εισαγωγή τους σε σχολή άλλης ομάδας είναι τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του μεταβατικού συστήματος για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι ομάδες προσανατολισμού, που στην ουσία αντικαθιστούν τις κατευθύνσεις, είναι τρεις και συγκεκριμένα, η ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών, η Ομάδα Θετικών Σπουδών και η Ομάδα Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Σκοπός του μεταβατικού συστήματος, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, είναι να αντιμετωπιστούν ελλείψεις, κενά και στρεβλώσεις που δημιουργήθηκαν τόσο από το σύστημα του Νέου Λυκείου όσο και του ισχύοντος εξεταστικού εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Υπήρχαν πάρα πολλοί αντικειμενικοί περιορισμοί που δεν επέτρεπαν την επιδίωξη ενός σχεδιασμού εκ του μηδενός. Όμως δίνει σαφώς περισσότερες ευκαιρίες στους υποψήφιους της επόμενης σχολικής χρονιάς από εκείνες που έδινε το σύστημα του Νέου Λυκείου, χωρίς να αιφνιδιάζει τους μαθητές και τις μαθήτριες και να ανατρέπει τον προγραμματισμό τους» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστηκε 967 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων