Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 17:06

Β.Κορκίδης: Μετατροπή των επιμελητηρίων σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων

Β.Κορκίδης: Μετατροπή των επιμελητηρίων σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων

Nα αναλάβουν τα επιμελητήρια την όλη διαδικασία της αδειοδότησης και να χαρακτηριστούν ως Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων (Κ.Ε.Ε.) ζητεί ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Β. Κορκίδης, σε σχετική επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κ. Χατζηδάκη.

Με αφορμή το τελικό στάδιο του σχεδίου νόμου για την απλούστευση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, ο κ. Κορκίδης επισημαίνει τη δυναμική που διαθέτουν τα επιμελητήρια να αποτελέσουν δομές, «ικανές να ενισχύσουν σοβαρές προσπάθειες για τον περιορισμό του κόστους και την εξάλειψη καθυστερήσεων και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που, για σειρά ετών, ταλαιπωρούν την επιχειρηματικότητα».


Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

«Στο πλαίσιο της υπό εξέλιξη σχετικής διαδικασίας και του επικείμενου σχεδίου νόμου για την απλούστευση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, θέλουμε να τονίσουμε την ισχυρή πεποίθησή μας, ως προς τη μοναδική δυναμική που διαθέτουν τα Επιμελητήρια να αποτελέσουν δομές, ικανές να ενισχύσουν σοβαρές προσπάθειες για τον περιορισμό του κόστους και την εξάλειψη καθυστερήσεων και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που, για σειρά ετών, ταλαιπωρούν την επιχειρηματικότητα.

Η επιτυχής υλοποίηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και της Υπηρεσίας μιας Στάσης - σημεία σταθμός για την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας - φανερή απόδειξη του καθοριστικού ρόλου των Επιμελητηρίων - προκειμένου να αποτελέσουν, για μία ακόμη φορά, ένα αξιόπιστο συνεργάτη της Πολιτείας, εμπλεκόμενα ενεργά στο έργο της ενίσχυσης και αναβάθμισης του επιπέδου των υπηρεσιών που απαιτεί το πολύπλευρο αντικείμενο της αδειοδότησης.

Στην πρωτοβουλία αυτή του Υπουργείου σας να γίνει, όπως χαρακτηριστικά εξαγγείλατε, η Ελλάδα μια χώρα πράγματι φιλική στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, το Ε.Β.Ε.Π., για άλλη μια φορά επισημαίνει ότι, όλα τα Επιμελητήρια της χώρας, δεδομένου του έμπειρου και εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουν, να γίνουν τα «Κ.Ε.Π.» της επιχειρηματικότητας (Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων), αναλαμβάνοντας μία ακόμη ευθύνη στο πολύπλευρο έργο για την ανάπτυξη στη χώρα μας.»

Διαβάστηκε 1756 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων