Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015 20:41

To 69% των επιχειρήσεων «βλέπει» εκτεταμένη διαφθορά στην Ελλάδα

To 69% των επιχειρήσεων «βλέπει» εκτεταμένη διαφθορά στην Ελλάδα

Σημαντική βελτίωση παρουσιάζει η χώρα μας σε σχέση με την εικόνα που εμφανίζει σε ζητήματα διαφθοράς και απάτης, σύμφωνα με διεθνή έρευνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα της Ernst & Young (EY), η πίεση για αυξημένα έσοδα και διεθνή επέκταση τροφοδοτεί τους κινδύνους αύξησης περιπτώσεων απάτης και διαφθοράς στις επιχειρήσεις, σύμφωνα με την τελευταία διεθνή έρευνα της ΕΥ, που συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Το 51% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι η διαφθορά είναι εκτεταμένη, ενώ στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 69% - αισθητά βελτιωμένο σε σχέση με το 84% στην ίδια έρευνα του 2013.

Το 57% του δείγματος εκτιμά ότι οι διοικήσεις τους βρίσκονται υπό πίεση για αύξηση των εσόδων - στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο, στο 67%.

Μόνο το 20% των επιχειρήσεων πιστεύει ότι οι πολιτικές πρόληψης περιπτώσεων δωροδοκίας και διαφθοράς τις καθιστά λιγότερο ανταγωνιστικές, το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα μειώνεται στο 15%.

Το 37% του συνολικού δείγματος θεωρεί ότι οι εταιρείες συχνά αναφέρουν πλασματικά αυξημένες οικονομικές επιδόσεις, ενώ οι Έλληνες ερωτηθέντες θεωρούν ότι αυτό ισχύει σε ποσοστό 57%.

Διαβάστηκε 1749 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων