Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 22:12

Λύση στο πρόβλημα των φοιτητών Αρχιτεκτονικών Σχολών προβλέπει ειδική ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας

Ένα «μπουκέτο» διευκολύνσεων περιλαμβάνει η ειδική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για τους περίπου 140 φοιτητές των Αρχιτεκτονικών Σχολών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, των οποίων η μετεγγραφή ακυρώθηκε έπειτα από προσφυγή των δύο σχολών στο ΣτΕ και τη σχετική απόφαση του δικαστηρίου.

Οι φοιτητές ξεκίνησαν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στήνοντας αντίσκηνα και δηλώνοντας ότι θα παραμείνουν σε αυτά έως ότου δοθεί λύση στο πρόβλημα και μπορέσουν να ολοκληρώσουν την μετεγγραφή τους στις δύο αρχιτεκτονικές σχολές.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αναμένεται να δοθεί σε διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα, προβλέπεται ότι o αριθμός των μεταφερόμενων θέσεων θα ανέλθει στο 15% επί του συνολικού αριθμού των εισακτέων, αντί για το 10% που θα ισχύσει για τις υπόλοιπες σχολές και τμήματα.

Ως προς τα οικονομικά κριτήρια, αυτά μοριοδοτούνται με βάση το οικογενειακό εισόδημα, ενώ ορίζεται ανώτατο πλαφόν εισοδήματος στα 8.000 ευρώ.

Διαβάστηκε 1013 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων