Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014 17:17

Έως 15 Μαΐου πρέπει να δηλώσουμε τα πηγάδια & τις γεωτρήσεις μας!

Όταν οι πατέρες της εκκλησίας έλεγαν οτι θα έρθει εποχή που θα φορολογούν ακόμα και τα πηγάδια, σε κάποιους φάνταζε αστείο. Τώρα πια όμως καλούμαστε να κάνουμε και αυτό. Αρχικά καλούμαστε να δηλώσουμε τα πηγάδια μας, αλλά με αυτά που έχουμε δει, φαντάζει πλέον δεδομένο πως σε επόμενο επίπεδο θα φορολογούνται…

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 31 Β' /14.01.2014) όλα τα σημεία υδροληψίας όπως γεωτρήσεις και πηγάδια, ανεξάρτητα αν χρησιμοποιούνται ή όχι, πρέπει να καταχωρηθούν στο σχετικό μητρώο του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Για το σκοπό αυτό υποχρεούνται όλοι οι κάτοχοι/χρήστες τέτοιων σημείων οι οποίοι δεν έχουν λάβει άδεια χρήσης νερού ούτε έχουν καταθέσει ποτέ αίτηση για να λάβουν άδεια χρήσης νερού, να τα δηλώσουν έως τις 15 Μαΐου 2014.

Η διαδικασία δεν αφορά το σύνολο των ιδιοκτητών/ χρηστών σημείων υδροληψίας αλλά μόνο όσους δεν έχουν κάνει μέχρι σήμερα καμία ενέργεια για τη δήλωσή τους στις αρμόδιες αρχές.

Η διαδικασία είναι απλή αφού η αίτηση εγγραφής δεν συνοδεύεται από κανένα φάκελο/ δικαιολογητικό και κατατίθεται στο Δήμο.

Διαβάστηκε 2331 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων