Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 14:13

«Παραλύει» αύριο και την Πέμπτη, ο δημόσιος τομέας. Τι θα γίνει με τα ΜΜΜ

«Παραλύει» αύριο και την Πέμπτη, ο δημόσιος τομέας. Τι θα γίνει με τα ΜΜΜ

Σε σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργία στον δημόσιο τομέα για αύριο Τετάρτη, και την Πέμπτη, προχωρά η ΑΔΕΔΥ,

αντιδρώντας σε ενδεχόμενες απολύσεις στο δημόσιο, στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, σε ενδεχόμενη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.
Στα πλαίσια της κινητοποίησης έχουν προγραμματισθεί συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 το πρωί και στη Θεσσαλονίκη, στο 'Αγαλμα του Βενιζέλου την ίδια ώρα.
 
Την Πέμπτη θα γίνει συλλαλητήριο στην Αθήνα, στην Πλατεία Κλαυθμώνος στη μία μετά το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία έξω από τη Βουλή, με σύνθημα «Υπερασπιζόμαστε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά - όχι στις απολύσεις».

Στις αστικές συγκοινωνίες

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες δεν θα απεργήσουν, εκτός κάποιων στάσεων σε ορισμένες περιπτώσεις, προκειμένου να διευκολύνουν όσους θελήσουν να μετακινηθούν για τις συγκεντρώσεις.

Έτσι, το μετρό θα λειτουργήσει κανονικά.

Ο Ηλεκτρικός θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, για να εξυπηρετηθούν οι διαδηλωτές στις μετακινήσεις τους.

Τα μπλε λεωφορεία θα κινηθούν επίσης, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ θα βρίσκονται στους δρόμους από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού. Κλειστό θα είναι το τμήμα του Μετρό «Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο».

Σε ό,τι αφορά τα αεροπλάνα, η ΟΣΥΠΑ θα συμμετάσχει με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ενώ οι Ελεγκτές Εναερίου Κυκλοφορίας δεν έχουν λάβει καμία απόφαση για συμμετοχή στην απεργία.

Σε στάσεις εργασίας θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.).

Διαβάστηκε 4149 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 14:16

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων