Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017 15:31

«Ένα laptop για κάθε μαθητή» από την ομάδα εθελοντών «Επανεκκίνησις»

«Ένα laptop για κάθε μαθητή» από την ομάδα εθελοντών «Επανεκκίνησις»

Με σύνθημα «Ένα laptop για κάθε μαθητή» η ομάδα εθελοντών «Επανεκκίνησις» καταπολεμά τον ψηφιακό αναλφαβητισμό, επισκευάζοντας παλιούς υπολογιστές και δωρίζοντας τους σε σχολεία.
Η διαδικασία είναι καινοτόμα μεν, απλή δε. Αρχικά, παραλαμβάνουν δωρεές υπολογιστών από ιδιώτες και από επιχειρήσεις, στη συνέχεια εθελοντές τεχνικοί υπολογιστών της ομάδας τους επισκευάζουν και τελικά δωρίζονται σε μαθητές σχολείων, δημοτικών και γυμνασίων. Όσοι υπολογιστές δεν γίνεται να επισκευαστούν πηγαίνουν στην ανακύκλωση.
Η δράση θέτει τρεις βασικούς στόχους: να παρέχει πρόσβαση στην πληροφορική σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, να προάγει την ιδέα της ανακύκλωσης παλαιών υπολογιστών και παράλληλα να προάγει την ίδια την ιδέα του εθελοντισμού.
Ο Βασίλης Σαραπχανάς είναι 31 ετών και προσφέρει τις υπηρεσίες του στην «Επανεκκίνησις» εδώ και κάποιους μήνες, στον ελεύθερο χρόνο του, αφού παράλληλα εργάζεται. Δεν είναι τεχνικός υπολογιστών, αλλά εργάζεται ως product manager, συντονίζοντας και καθοδηγώντας εθελοντές.
Όσοι θέλουν να δωρίσουν υπολογιστές, μπορούν είτε απευθείας στα γραφεία είτε μέσω συμβεβλημένων καταστημάτων τα οποία επίσης μπορούν να παραλάβουν δωρεές.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία δωρεάς υπολογιστή, μπορεί κανείς να μάθει και να επικοινωνήσει με την ομάδα, μέσω της ιστοσελίδας http://epanekkinisis.gr/. Μέχρι σήμερα, η δράση της μαθεύτηκε από στόμα σε στόμα, αλλά στο εξής θα υπάρχει μεγαλύτερη δραστηριοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστηκε 2738 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων