Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 15:51

30/5-3/6: Todos Tango Festival Athens

30/5-3/6: Todos Tango Festival Athens

Από τις 30 Μαΐου έως τις 03 Ιουνίου η Αθήνα γίνεται η πρωτεύουσα του tango. Οι θρύλοι του tango, συγκεντρώνονται στο Todos Tango Festival Athens 2018 και μια νέα σελίδα προστίθεται στην ιστορία του tango. Επίκεντρο του γεγονότος τo Gazi Music Hall στον Κεραμεικό.

Ο κορυφαίος εν ζωή maestro Miguel Angel Zotto με την φλογερή του ντάμα Daiana Guspero, που το αθηναϊκό κοινό τους έχει γνωρίσει μέσα από τις εμφανίσεις τους σε χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής, το θέατρο Badminton και το θέατρο Λυκαβηττού, ο απόλυτος πρεσβευτής της αισθητικής του tango Sebastian Miss? με την Andrea Reyero, ο χαρακτηρισμένος ως "Baryshnikov του tagno", Gabriel Miss? με την νέα του ντάμα Maru Marta Rifourcat και η ταλαντούχα Stella Miss? με τον Έλληνα Κώστα Νικολαΐδη, δημιουργούν ένα σχήμα μοναδικό στην παγκόσμια ιστορία του tango. Μαζί τους σπουδαία ζευγάρια της ελληνικής -και όχι μόνο- tango σκηνής Λουκάς Μπαλόκας με Γεωργία Προίσκου, Βαγγέλης Χατζόπουλος με Μαριάννα Κουτάντου και Raphael Passaquay με Δανάη Ζευγαδίνα, θα δώσουν στις νύχτες μας βαθύ κόκκινο χρώμα.

Το Todos Tango Festival είναι ένα διεθνές ετήσιο φεστιβάλ αργεντίνικου tango που διοργανώνεται για 3η χρονιά και που έχει ταυτίσει το όνομά του με γεγονότα υψηλής ποιότητας και εξαιρετικής αισθητικής.

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού τουρισμού, στόχος του Τodos Tango Festival είναι να διαδώσει την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά που συνοψίζεται στην λέξη tango σε συνδυασμό με τις ιδέες της ενότητας των λαών και των πολιτισμών, συγκεντρώνοντας λάτρεις του χορού και της τέχνης από ολόκληρο τον κόσμο στην Ελλάδα.

Φέτος, το Todos Tango Festival έρχεται στην Αθήνα υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και απευθύνεται σε κάθε σύγχρονο πολίτη που βρίσκεται σε επαφή με τις τέχνες και τον πολιτισμό, προσκαλώντας τον να πλησιάσει την παραδοσιακή πηγή του tango Argentino και να γνωρίσει τον μαγικό κόσμο του μέσα από τις ποικίλες δράσεις του. Μία κίνηση που προτείνει τη τέχνη του tango σε όλους τους σύγχρονους ανθρώπους που αναζητούν να βρουν έναν τρόπο έκφρασης στην καθημερινή ζωή τους.

Για πρώτη φορά σε φεστιβάλ tango εντάσσεται κύκλος σεμιναρίων για εντελώς αρχάριους και έτσι οι συμμετέχοντες έχουν ευκαιρία να κάνουν τα πρώτα τους βήματα δίπλα στους πιο καταξιωμένους δασκάλους.

Διαβάστηκε 261 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Είπαν και ελάλησαν...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων