Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 21:09

Από την 1η Δεκεμβρίου ο «Μάκβεθ» στο Από Μηχανής Θέατρο

Από την 1η Δεκεμβρίου ο «Μάκβεθ» στο Από Μηχανής Θέατρο

Ο «Μάκβεθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, κάνει πρεμιέρα την 1η Δεκεμβρίου στο Από Μηχανής Θέατρο, σε μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά.
Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Θάνου Παπακωνσταντίνου, ο Άκις Βλουτής και η Κωνσταντίνα Τάκαλου θα ζωντανέψουν επί σκηνής τη μικρότερη τραγωδία του Βρετανού συγγραφέα, που πιστεύεται ότι γράφτηκε μεταξύ 1603 και 1606.

Η τρέλα της εξουσίας, ο φθόνος, η ενοχή, η αλαζονεία είναι μερικά μόνο από τα θέματα που πραγματεύεται το έργο. «Ο Μάκβεθ του Σαίξπηρ μοιάζει να είναι το μεγαλύτερο μνημείο του ηθικού κώδικα που κληρονομήθηκε από τον ορθόδοξο Χριστιανισμό και τον κλασσικό κόσμο δίνοντας μια νέα και ζωντανή εκφραστικότητα, γι' αυτό για ΄μάς πλησιάζει τον Οιδίποδα Τύραννο, δηλαδή τον κανόνα του τέλειου», αναφέρει ο Άκις Βλουτής.

Παίζουν ακόμα οι: Βασίλης Βηλαράς, Ελεάνα Γεωργιάδου, Κατερίνα Μηλιώτη, Ελένη Μολέσκη, Μάριος Παναγιώτου και Γιώργος Φλωράτος.

Τα σκηνικά και η εικαστική επιμέλεια της παράστασης επιμελείται ο Νίκος Αναγνωστόπουλος, τα κοστούμια η Νίκη Ψυχογιού, την κίνηση η Χαρά Κότσαλη, τους φωτισμούς η Χριστίνα Θανάσουλα, ενώ τη μουσική σύνθεση και το ηχητικό περιβάλλον υπογράφει ο Αντώνης Μόρας.

Διαβάστηκε 3129 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων