Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014 09:50

Γ. Χατζηπαύλου:"Κωμικός είσαι ή στη σκηνή ή στη ζωή & στα δύο δεν γίνεται"

Το stand up comedy είναι ένα είδος θεάτρου ιδιαίτερα απαιτητικό, καθώς ο καλλιτέχνης αναμετράται με τον εαυτό του και συγχρόνως ευχάριστο και διασκεδαστικό λόγω του διαδραστικού του χαρακτήρα. Μία παράσταση stand up comedy, για τους άντρες, τις γυναίκες, το σεξ και τη ζωή μας, με τίτλο: «(Ακόμα πιο) Δύσκολα τα πράγματα!» παρουσιάζει ο Γιώργος Χατζηπαύλου σε έναν από τους πιο σημαντικούς χώρους πολιτισμού, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, κάθε Σάββατο, στις 21.30 μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

«Η παράσταση έχει ως κεντρικό άξονα οτιδήποτε αφορά στα ζευγάρια, από το φλερτ μέχρι το γάμο και γενικότερα σε οτιδήποτε βασίζεται στις διαφορές που έχει ένας άνδρας από μια γυναίκα. Από τον τρόπο που σκέφτεται, τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πράγματα και την κοινή τους ματιά όταν είναι ζευγάρι και όλα αυτά με μια ματιά που στην καθημερινότητα μας διαφεύγει. Σαφώς τα θέματα που αφορούν στα ζευγάρια είναι τα αγαπημένα μου, αλλά το stand up μου δεν είναι μόνο αυτό, δηλαδή σε αυτή την παράσταση περνάνε και άλλα θέματα, τα οποία είναι αυτόνομα μεν αλλά στο βάθος-βάθος έχουν επηρεάσει λιγάκι και τις σχέσεις των ζευγαριών. Το facebook, οι προκαταλήψεις, η θρησκεία, τα ζώδια, θέματα που λειτουργούν και αυτόνομα αλλά εντάσσονται και μέσα στη ζωή του ζευγαριού είναι ζητήματα που με απασχολούν. Το φοβερό με τα θέματα των ζευγαριών είναι ότι είτε τα έχεις σε πρώτο πλάνο, είτε τα θάψεις σε απασχολούν. Αν το θάψεις το θέμα έχεις άλλα συμπτώματα, αν το έχεις μπροστά στα μάτια σου έχεις άλλα, αλλά πάντα έχεις συμπτώματα. Δεν είναι θέματα από τα οποία μπορείς να ξεφύγεις και άρα είναι πάντα επίκαιρα» είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Χατζηπαύλου.

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου ανήκει στη γενιά των νέων κωμικών που ξέρει πώς να παρασύρει το κοινό του σε μια κατάσταση ευφορίας και γέλιου. Το 2007 άφησε το θέση του στη διαφημιστική εταιρία που δούλευε για να αφοσιωθεί αποκλειστικά σε αυτό που λάτρευε, το stand up comedy.

Διαβάστηκε 1659 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων