Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015 12:25

Διαφορετικές πολιτιστικές διαδρομές για άτομα με αναπηρία

Διαφορετικές πολιτιστικές διαδρομές για άτομα με αναπηρία

Με τη μεγάλη συναυλία των Burger Project στο «Σινέ Παράδεισος» στον Κορυδαλλό, ολοκληρώνονται σήμερα τα μονοπάτια «πολιτιστικής διαδρομής» που ακολούθησε για δύο εβδομάδες το Πειραϊκό Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία (ΠΕΚ/ΑμεΑ), προσκαλώντας στην παρέα του πέντε ακόμη φορείς ΑμεΑ.

«Δύο εβδομάδες. Τέσσερις σταθμοί πολιτισμού. Εξι φορείς ΑμεΑ. Μια μεγάλη συναυλία. Εκατόν είκοσι τέσσερα χαμόγελα» ήταν το μότο της πολιτιστικής διαδρομής, που ξεκίνησε από τις 11 Μαΐου, και στην οποία συμμετείχαν άτομα άνω των 18 χρόνων με νοητική στέρηση, αυτισμό ή κινητικά προβλήματα.

Στον χάρτη της διαδρομής τους, ήταν το Μουσείο Αφής που στεγάζεται στο διώροφο νεοκλασικό κτίριο του Φάρου Τυφλών Ελλάδας, στην Καλλιθέα.

Πρόκειται για ένα από τα πέντε μουσεία του είδους στον κόσμο και η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο γεγονός ότι οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αγγίζουν τα εκθέματα, πιστά αντίγραφα των πρωτοτύπων που εκτίθενται σε άλλα μουσεία της χώρας όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τα Μουσεία της Ακρόπολης, των Δελφών, της Ολυμπίας, του Ηρακλείου και το Κυκλαδικό Μουσείο.

«Ψηλαφώντας το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, του Ερμή του Πραξιτέλη, του Ποσειδώνα, του Ηνίοχου των Δελφών, του Κούρου της Βολομάνδρας, αλλά και τη μακέτα του λόφου της Ακρόπολης, τα παιδιά μαθαίνουν να κατανοούν και άλλες αναπηρίες πέρα από τη δική τους, καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν και άλλες διαφορετικότητες» επισημαίνουν οι εργοθεραπευτές στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Διαβάστηκε 1032 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων