Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 20:32

Σειρά δράσεων για τους πρόσφυγες στο Ίδρυμα Κακογιάννη από 19 Νοεμβρίου

Η φωτογράφος Δήμητρα Στασινοπούλου αποτύπωσε με το φακό της το οδοιπορικό των προσφύγων σε Λέσβο, Κω, Λέρο, Αθήνα και Ειδομένη εστιάζοντας σε μια άλλη πλευρά των ξεριζωμένων: την αξιοπρέπεια, την καρτερικότητα, τη χαρά και την αποφασιστικότητα που δείχνουν -είτε είναι μητέρες με παιδιά είτε ηλικιωμένοι ή νέοι, άνθρωποι σαν εμάς, που ελπίζουν ότι θα ξαναονειρευτούν ένα καλύτερο μέλλον με ασφάλεια, δουλειά, παιδεία, ειρήνη και δίνουν «μαθήματα ζωής σε όλους μας». Οι φωτογραφίες αυτές παρουσιάζονται σε έκθεση που ξεκινάει στις 19/11 με τίτλο «Στο Δρόμο της Ελπίδας-Πρόσφυγες στην Ελλάδα του Σήμερα» και που διοργανώνει το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ για τους Πρόσφυγες. Η έκθεση εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που διοργανώνει το Ίδρυμα με θέμα τους πρόσφυγες.

«Οι εικόνες που βλέπουμε στην τηλεόραση δείχνουν την εξαθλίωση και τη δυστυχία. Είναι εικόνες τραγικές, αλλά και εικόνες που τελικά έχουμε όλοι συνηθίσει και δυστυχώς δεν προκαλούν πια την αρχική φρίκη. Θέλησα να δω με τα μάτια μου αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας - είδα λοιπόν την αξιοπρέπεια, την καρτερικότητα, τη χαρά, αλλά και την αποφασιστικότητα στα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων που μπόρεσαν να ξεφύγουν από τον πόλεμο. Νεαρές μητέρες με νεογέννητα, ακόμη και γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης ξεκινούν και κάνουν αυτό το ταξίδι θέλοντας να προσφέρουν στα παιδιά τους ένα καλύτερο μέλλον - η χαρά της ζωής και η πίστη τους στο καλύτερο είναι έκδηλη», επισημαίνει η φωτογράφος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η έκθεση που φιλοξενείται στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», υλοποιείται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, θα διαρκέσει από τις 19 Νοεμβρίου μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι Κυριακή, 6.00 μ.μ.-10.00 μ.μ. Τα εγκαίνια θα γίνουν αυτή την Πέμπτη, στις 8 μ.μ.

Διαβάστηκε 1374 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων