Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 16:33

80 χρόνια από την πρώτη φορά που άναψε η Φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία

Η ΕΟΕ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στις 21 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016», τη Λαμπαδηδρομία που θα ακολουθήσει για επτά ημέρες σε όλη την Ελλάδα και την παράδοση της Ιερής Φλόγας στους Βραζιλιάνους διοργανωτές, σε ειδική τελετή η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 27 του μήνα.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «δαδών» του Καλλιμάρμαρου, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Γιάννης Καρράς, η Πρωθιέρεια των Τελετών Αφής της Φλόγας Κατερίνα Λέχου, η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, ο γνωστός καλλιτέχνης Σάκης Ρουβάς, ο οποίος μετέχει στο πρόγραμμα «Με μια Φωνή Ελλάδα Μπορείς» και θα παρουσιάσει ένα δείγμα των ικανοτήτων του στο τέλος του τελετουργικού παράδοσης της Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο, η ενδυματολόγος Ελένη Κυριάκου που επανασχεδίασε την ενδυμασία των ιερειών στις τελετές αφής και πολλοί άλλοι.

Ο κ. Καπράλος αφού ευχαρίστησε όλους για τη συμβολή τους, επισήμανε ότι η φετινή τελετή Αφής είναι ξεχωριστή για την ΕΟΕ, αφού συμπληρώνονται 80 χρόνια από την πρώτη φορά που άναψε η Φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ τόνισε ότι μέχρι στιγμής 62 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο Ρίο κι ελπίζει τους επόμενους μήνες να το καταφέρουν και άλλοι για να συμπεριληφθούν στην ελληνική αποστολή. Η Φλόγα στο Ρίο θα ανάψει στις 5 Αυγούστου, στο στάδιο Μαρακανά.

Διαβάστηκε 1344 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων