Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015 12:43

Χάκερ ανέλαβαν την ευθύνη για την «πτώση» των Facebook και Instagram

Χάκερ ανέλαβαν την ευθύνη για την «πτώση» των Facebook και Instagram

Ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων το Facebook--το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο--το Instagram και άλλες δημοφιλείς ιστοσελίδες, «έπεσαν» σήμερα το πρωί για περίπου μία ώρα και λίγο αργότερα την ευθύνη για την προσωρινή διακοπή λειτουργίας τους ανέλαβε μία ομάδα χάκερ που συνδέεται και με άλλες πρόσφατες επιθέσεις τέτοιου είδους.

Ένας λογαριασμός του Twitter που υποτίθεται ότι χρησιμοποιείται από μία ομάδα χάκερ η οποία αυτοαποκαλείται «Lizard Squad» ανήρτησε μηνύματα που αφήνουν να εννοηθεί ότι ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση.

Το Facebook, το Instagram και άλλα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν ήταν προσβάσιμα στους χρήστες από περίπου τις 0800 ώρα Ελλάδας και για μία ώρα, σύμφωνα με αναφορές χρηστών και σύμφωνε με ιστοσελίδες παρακολούθησης του κυβερνοχώρου στις ΗΠΑ, την Ασία και την Ευρώπη.
 

«Έπεσαν» οι ιστοσελίδες των δημοφιλών κοινωνικών δικτύων Facebook και Instagram
Εκτός λειτουργίας τέθηκαν για άγνωστο λόγο σήμερα το πρωί για περιορισμένο χρόνο οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram μετέδωσε το ρωσικό δίκτυο Russia Today (RT). Σύμφωνα με το RT, οι εφαρμογές των δύο ιστοτόπων για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα επίσης τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

«Συγνώμη, κάτι πήγε στραβά. Εργαζόμαστε για να λύσουμε το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό» αναφέρει το Facebook σε μήνυμά του προς τους χρήστες που επιχείρησαν στις 07:09 ώρα Ελλάδας να εισέρθουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς. Ήδη, στο κοινωνικό δίκτυο Twitter, το hashtag #facebookdown έκανε την εμφάνισή του.

Διαβάστηκε 2630 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων