Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014 13:13

Τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ για πετρέλαιο θέρμανσης και ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες

Τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ για πετρέλαιο θέρμανσης και ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες

Κοινωνικό πρόσημο χαρακτηρίζει τις δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν χθες βράδυ στη Βουλή από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές του κόμματος και προτείνουν την επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα Μαρτίου του 2011 και την παροχή δωρεάν ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
Οι δύο τροπολογίες κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Θρακικό Πέλαγος, το οποίο εισάγεται σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προς συζήτηση και επεξεργασία.

ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα Μαρτίου 2011
Με την τροπολογία για την επαναφορά του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα Μαρτίου 2011, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την κατάργηση των σχετικών διατάξεων που είχαν ψηφιστεί με τον ν. 4092/2012 και την επαναφορά σε ισχύ των διατάξεων του Ν. 3986/2011.
Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το πετρέλαιο θέρμανσης είναι είδος πρώτης ανάγκης και επιβίωσης, και επομένως δεν θα έπρεπε να επιβαρύνεται με κανέναν φόρο (ειδικό φόρο, ΦΠΑ), και συνεπώς επιβάλλεται η κατάργηση όλων των φόρων.

 

 

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι: tsegkanews.gr

Διαβάστηκε 1719 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων