Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 12:48

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ζητάει η ΟΛΜΕ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ζητάει η ΟΛΜΕ

 

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητούν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης για το θέμα των συναδέλφων τους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα αλλά και της κατάργησης τριών τομέων στην επαγγελματική εκπαίδευση που είχε ως αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν, 20.000 μαθητές να χάσουν τον εκπαιδευτικό τους προσανατολισμό.

Το θέμα θα συζητηθεί την προσεχή Παρασκευή 31 Οκτωβρίου σε συνάντηση με τον Ανδρέα Λοβέρδο κι ενώ συνεχίζεται στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας η συμβολική κατάληψη που πραγματοποιούν από το πρωί εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα.  

Νωρίτερα σήμερα, οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ είχαν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας με αντικείμενο την τροποποίηση του πειθαρχικού δικαίου για τα πειθαρχικώς διωκόμενα παραπτώματα εκπαιδευτικών.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων σε ένα ποσοστό της τάξης του 70% με 80%. «Το πιο σημαντικό θέμα είναι να ξεχωρίσεις τη συμπεριφορά τους μέσα στην υπηρεσία με εκείνη έξω από την υπηρεσία. Δεν μπορεί η δεύτερη, όταν δεν πρόκειται για μεγάλα αδικήματα, για κακουργήματα δηλαδή, να επηρεάζει την τύχη τους μέσα στο σχολείο. Όπως επίσης δεν μπορεί να είναι στην τύχη και στο έλεος κάθε αυθαίρετης καταγγελίας που τους οδηγεί εκτός υπηρεσίας και να τους βασανίζει για πάρα πολλά χρόνια» ανέφερε ο κ.Λοβέρδος.

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι:

https://www.facebook.com/pages/tsegkanewsgr/248970795252535

Διαβάστηκε 1543 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων