Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 11:20

Κ.Παπούλιας:«Δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από το πάθος για ελευθερία και δημοκρατία»

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι μία από τις στιγμές της ελληνικής ιστορίας που αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στην πορεία του χρόνου. Γιατί όλο και περισσότερο χρειαζόμαστε παραδείγματα που δείχνουν ότι η κοινωνική απελευθέρωση κατακτιέται με αγώνες, ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από το πάθος για ελευθερία και δημοκρατία, ότι η καθεστωτική βία και ο αυταρχισμός χρειάζονται αθητικότητα και ανοχή για να επιβληθούν», τονίζει σε μήνυμα του για την 41η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί μια ιστορική στιγμή που «συμπυκνώνει τους αγώνες για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Ισονομία, το δικαίωμα στη Γνώση και τη Μόρφωση» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε μήνυμά του για την επέτειο του Πολυτεχνείου ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι «τιμούμε τη νέα γενιά της Πατρίδας μας, αλλά και όλους εκείνους που τόλμησαν να αντιταχθούν σε κάθε λογής τυράννους υπερασπιζόμενοι αρχές και αξίες».  

Στη σημασία διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης γύρω από  το Πολυτεχνείο αναφέρονται στα μηνύματα τους τα πολιτικά κόμματα.


Οι πύλες του Πολυτεχνείου είναι ανοιχτές από χθες  και αύριο θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί   7.000 αστυνομικοί, ενώ εντείνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο.Στη σημασία διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης γύρω από  το Πολυτεχνείο αναφέρονται στα μηνύματα τους τα πολιτικά κόμματα.


Οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο  θα παραμείνουν σήμερα κλειστοί έως την πλατεία Κάνιγγος, ενώ τη Δευτέρα θα κλείσουν στην περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας και τους κάθετους δρόμους αυτών. Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς «να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων».

Διαβάστηκε 1241 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων