Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014 16:25

Με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής Βουλής συναντήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς

Με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής Βουλής συναντήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής και της Συμβουλευτικής Διασκέψεως (Βουλής) της Κίνας Ντου Κινγκλίν (DU Qinglin) είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά την υποδοχή του Κινέζου αξιωματούχου, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως αυτή η επίσκεψη είναι μία ακόμα απόδειξη της υψηλής στάθμης και του υψηλού επιπέδου των διμερών σχέσεων, που αναπτύσσονται με πολύ ταχείς ρυθμούς.
Εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη και επισήμανε: «Κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, πραγματοποιήθηκαν τρεις σημαντικές επισκέψεις και τρεις επαφές, κατά τις οποίες είχα την ευκαιρία να δω τον Πρόεδρο της Κίνας, τον πρωθυπουργό και ξανά στο περιθώριο της Συσκέψεως στο Μιλάνο να ξαναδώ τον κ. Λι, όπου πραγματικά, μέσα από αυτές τις φιλικές επαφές, εμβαθύνουμε τη σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες».
Και πρόσθεσε: «Εκτιμούμε πολύ τη συνεπή στήριξη που παρέχει η Κίνα σε αυτές τις δύσκολες ώρες που πέρασε η ελληνική οικονομία και που περνάει σήμερα ακόμα ο ελληνικός λαός».

Ο Κινέζος αξιωματούχος μετέφερε τους φιλικούς χαιρετισμού του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κεκιάνκ (Li Keqiang) στον κ. Σαμαρά και απένειμε τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ενώ υπογράμμισε ότι η Κίνα και η Ελλάδα είναι καλοί φίλοι και καλοί εταίροι, εντελώς αξιόπιστοι.

Διαβάστηκε 1280 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων