Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014 19:02

Γ. Παπανδρέου: Καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας

Παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η χώρα τόσο στην "ηγεσία της κυβέρνησης", όσο και στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις οποίες καταλογίζει ότι αντί να ασχοληθούν για βρουν τρόπο να βγει η χώρα από την κρίση, συναγωνίζονταν ποιος θα σκίσει πρώτος το μνημόνιο.

Ενόψει των εξελίξεων που έχουν δρομολογηθεί με την επίσπευση της διαδικασίας της προεδρικής εκλογής, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι «όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου, οφείλουν άμεσα, χωρίς δεύτερες σκέψεις, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να διαμορφωθεί περιβάλλον ευρύτερων συναινέσεων».

Ο ίδιος τάσσεται υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και στη συνέχεια να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζει απευκταία την περίπτωση να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, κάτι που αν γίνει, θα οφείλεται σε ανευθυνότητα και τονίζει ότι σε αυτή την περίπτωση «καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας», ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος θα είναι παρών.

Διαβάστηκε 1163 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων