Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 11:24

Στην Αθήνα ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί

Στην Αθήνα ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί

Στην Αθήνα φθάνει το μεσημέρι, για διήμερη επίσκεψη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσκεψη σε κράτος της ΕΕ, από την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο κ. Μοσκοβισί θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη. Θα ακολουθήσει επίσκεψη του Επιτρόπου σε υπό κατασκευή σταθμό του μετρό, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών Μ. Χρυσοχοΐδη και τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό. Στη συνέχεια, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος θα συναντηθεί με εκπροσώπους κοινωνικών και παραγωγικών φορέων και θα ακολουθήσει συνάντησή του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη.

Αύριο Τρίτη, ο κ. Μοσκοβισί θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας Κ. Σκρέκα και Ιω. Βρούτση, ενώ θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Ιω. Στουρνάρα. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Αθήνα.

«Η επίσκεψη του κ. Μοσκοβισί έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό» αναφέρει η ανακοίνωση της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Στόχος, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, είναι να δείξει τη στήριξή του, ότι η Ευρώπη και η ευρωζώνη είναι στο πλευρό της Ελλάδας και των πολιτών της στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, γιατί τώρα είναι η ώρα να γίνει οριστικά η στροφή προς ένα πολυπόθητο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης».

Διαβάστηκε 1128 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων