Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2015 05:46

Επιστολή-καταπέλτης του Μίκη Θεοδωράκη κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Ο όρος που έθεσα στον ΣΥΡΙΖΑ για ενδεχόμενη στήριξή του στις επερχόμενες εκλογές είναι εν γνώσει μου ανέφικτος, γιατί θα οδηγούσε σε σφοδρή σύγκρουση με απρόβλεπτες συνέπειες, αναφέρει σε επιστολή που απευθύνεται σε φίλο του και η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του, ο Μίκης Θεοδωράκης.
 
Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης υποστηρίζει ότι όχι μόνο δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να διακηρύττει από τώρα το τέλος του Μνημονίου, αλλά δίχως την αναγκαία λαϊκή στήριξη της οργανωμένης λαϊκής πλειοψηφίας και της προοπτικής μιας οικονομικής αυτοδυναμίας στηριγμένης στον πλούτο της χώρας, θα του είναι στο μέλλον δύσκολο -αν όχι αδύνατο- να αμυνθεί στις αναμενόμενες σκληρές επιθέσεις των αδυσώπητων πιστωτών και άλλων ξένων δυνάμεων.
 
Παράλληλα, ο Μίκης Θεοδωράκης καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι αφού πρώτα διέλυσε τη ΣΠΙΘΑ με τη μέθοδο του φραξιονισμού, επιμένει να διατηρεί ομάδες με την ονομασία της Σπίθας, «με στόχο να εκμεταλλευτεί για μια φορά ακόμα το όποιο κύρος μου, δηλαδή να ανασκαλέψει τη μεγάλη πληγή που μου άνοιξαν ως τώρα».
 
Αναφερόμενος, μάλιστα, στο ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΣΠΙΘΑ τον Φεβρουάριο του 2012, ο σπουδαίος μουσουργός κατηγορεί την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν ήταν ειλικρινής και σημειώνει: «Απλώς μας μεταχειρίστηκε, για να αυξήσει μονομερώς την εκλογική του δύναμη και να μπει στη Βουλή, με στόχο την κατάκτηση της διακυβέρνησης μέσα από το Σύστημα εγκαταλείποντας τους δυο πυλώνες άμυνας, το Λαϊκό Μέτωπο και τον πλούτο της χώρας». Στο ίδιο πλαίσιο κάνει λόγο για απαράδεκτη ηθική κακοποίηση και μεγάλο λάθος με απρόβλεπτες συνέπειες για τον ελληνικό λαό.
 
«Δυστυχώς η ηλικία μου δεν μου επιτρέπει να δράσω, όπως έκανα σε όλη τη ζωή μου και να αντιδράσω στα χτυπήματα κάτω από τη μέση, που εξακολουθώ να δέχομαι. Έχω όμως ακόμα αλώβητη τη Μνήμη και την Σκέψη μου, που μου προσφέρουν τη δύναμη να υπερασπίζομαι τον ελληνικό Λαό και τα ιδανικά της Αριστεράς, που μου προσφέρουν οι αγώνες και οι πράξεις μου για την Ελλάδα» επισημαίνει ο Μίκης Θεοδωράκης ολοκληρώνοντας την επιστολή του.

Διαβάστηκε 1191 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων