Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 12:07

Παράταση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης ζητάει η Αθήνα

Παράταση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης ζητάει η Αθήνα

Μία παράταση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης «κατά μερικούς μήνες» θα ζητήσει η Αθήνα, δήλωσε στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ότι για αυτή την παράταση θα υπάρξουν «προφανώς τρεις ή τέσσερις προϋποθέσεις», χωρίς ωστόσο να δώσει άλλες διευκρινίσεις. «Οφείλουμε να παρατείνουμε τη δανειακή σύμβαση κατά μερικούς μήνες για να έχουμε αρκετή σταθερότητα, ώστε να μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε μια νέα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη» είπε από τις Βρυξέλλες ο κύριος Βαρουφάκης. Το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης θα κατατεθεί σήμερα δήλωσε το πρωί στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης και υπογράμμισε τη βούληση της κυβέρνησης να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό. Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και τον ιταλό υπουργό Οικονομίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν είχαν χθες με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς η Αθήνα επιδιώκει να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη μεταξύ των εταίρων της στην ευρωζώνη.

 

Στη δημοσιότητα οι ελληνικές θέσεις προς το Eurogroup και οι προτάσεις Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ
Τον πλήρη φάκελο των παρουσιάσεων που έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τις πρόσφατες συνεδριάσεις του Eurogroup, με τα non papers τεκμηρίωσης που παρείχε η διαπραγματευτική ομάδα, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Στον φάκελο περιλαμβάνονται, επίσης, ως παραρτήματα τα προσχέδια κείμενα των προτάσεων του Επιτρόπου Π. Μοσκοβισί και του επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, αναφορικά με την Ελλάδα.

 

Διαβάστηκε 1147 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων