Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015 17:48

Ευπρόσδεκτος κάθε οικονομικός έλεγχος λένε Κ. Λαλιώτης και Β. Παπανδρέου

Ευπρόσδεκτος κάθε οικονομικός έλεγχος λένε Κ. Λαλιώτης και Β. Παπανδρέου

Άμεση ήταν η αντίδραση του Κώστα Λαλιώτη και της Βάσως Παπανδρέου, σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με τίτλο «Ψάχνουν μέχρι Βάσω και Λαλιώτη...» από το ΣΔΟΕ. Και οι δύο πρώην υπουργοί τονίζουν σε δηλώσεις τους ότι «κάθε έλεγχος είναι ευπρόδεκτος» και προσθέτουν ότι τα οικονομικά τους δεδομένα και τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι «γνωστά και απολύτως διαφανή» και ότι οι ίδιοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Αναφέρουν, επίσης, ότι δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία ή καταθέσεις στο εξωτερικό.

Στη δήλωσή του, ο κ. Λαλιώτης αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στον αγώνα που έδωσε εναντίον των εξωχώριων εταιρειών, υπενθυμίζοντας την υπόθεση της Μάγιο. Η κ. Παπανδρέου, από την πλευρά της, εκφράζει απορία για τη διαρροή εγγράφου για έλεγχο προσώπων, πριν -όπως λέει- υπάρξει οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί τους για διασταύρωση και ζητάει από τους αρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν γρήγορα την υπόθεση, δίνοντας προθεσμία πέντε ημερών πριν προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Σημειώνεται ότι στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» δημοσιεύει για επείγουσα έρευνα του ΣΔΟΕ στα περιουσιακά στοιχεία των δύο πρώην πανίσχυρων υπουργών, ενός πρώην βουλευτή και των συγγενικών τους προσώπων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με εμπιστευτικό της έγγραφο, που εστάλη στις 25 Φεβρουαρίου, με ένδειξη «Εμπιστευτικό/Επείγον», η Ειδική Διεύθυνση Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς του ΣΔΟΕ, ζητάει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ερευνήσει τα περιουσιακά στοιχεία του Κώστα Λαλιώτη, της συζύγου του, ψυχιάτρου Μαρίνας Οικονόμου, της Βάσως Παπανδρέου, του Ανδρέα Μακρυπίδη και της συζύγου του Χριστίνας. Επιπλέον -κατά το ίδιο δημοσίευμα- ζητάται να ερευνηθεί αν κάποιοι από τα προαναφερόμενα πρόσωπα διέθετε ή διαθέτει μετοχές, ομόλογα και γενικότερα πάσης φύσεως επενδυτικά χαρτοφυλάκια στο διάστημα 2000 έως και το 2012.

Διαβάστηκε 960 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων