Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015 14:39

Στον ΠτΔ Ιάπωνες επιζώντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι

Στον ΠτΔ Ιάπωνες επιζώντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι

«Ο σεβασμός της αξίας του Ανθρώπου προϋποθέτει την επικράτηση της Ειρήνης και της Δημοκρατίας» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος αντιπροσωπεία του «Πλοίου της Ειρήνης» με Ιάπωνες επιζώντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, αλλά και τους συνοδούς τους, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας και Ιαπωνίας είναι από τις παλαιότερες καταγεγραμμένες στην Ιστορία της Ελλάδας, δοθέντος ότι ξεκίνησαν το 1899, ενώ παράλληλα τόνισε ότι «διατηρούμε εξαιρετικές διμερείς σχέσεις, αφού μάλιστα μοιραζόμαστε αρμονικά μακροχρόνια φιλία, βασισμένη σε κοινές αξίες. Ιδίως δε στις αξίες της Ειρήνης και του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Από την πλευρά των Ιαπώνων επιζώντων του πυρηνικού ολέθρου της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι τον λόγο έλαβε ο γηραιότερος της αντιπροσωπείας, ο 86χρονος Νομπούο Μιγιάκε (Nobuo Miyake), o οποίος αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή και την τιμή, αναφέρθηκε εν συντομία στις μνήμες του από την ημέρα του βομβαρδισμού και τάχθηκε όχι απλά υπέρ του αφοπλισμού των πυρηνικών όπλων, αλλά υπέρ της ολικής καταστροφής τους.

Τους επιζώντες από τα πυρηνικά Ολοκαυτώματα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι και τους συνοδούς τους υποδέχτηκε το απόγευμα σε ειδική συνεδρίασή της η Ολομέλεια της Βουλής.

Διαβάστηκε 964 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων