Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 13:47

Αλ. Τσίπρας από τη Μυτιλήνη: Αυτό το έγκλημα στο Αιγαίο πρέπει να σταματήσει

Αλ. Τσίπρας από τη Μυτιλήνη: Αυτό το έγκλημα στο Αιγαίο πρέπει να σταματήσει

Το όραμά μας είναι να έχουμε μία Ευρώπη δίχως τείχη, δίχως φράχτες, δίχως σύνορα, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς,  για να σημειώσει ότι πάντως η ΕΕ έχει σύνορα με την Τουρκία, αφού η γειτονική χώρα δεν ανήκει στην ΕΕ.

Αναφερόμενος στον φράχτη του Έβρου, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η ιδέα του να πέσει ο φράχτης μονομερώς και να έρχονται οι πρόσφυγες από τον Έβρο, φαίνεται καλή ιδέα για κάποιους που δεν έχουν γνώση του γεγονότος ότι από την άλλη μεριά του Έβρου, μέχρι να φτάσουν δηλαδή στον Έβρο αυτοί οι άνθρωποι, υπάρχουν νάρκες» και υπογράμμισε ότι «το δίλλημα για εμάς δεν είναι εάν θα χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο ή στις νάρκες του Έβρου. Το ζήτημα για εμάς είναι να μην χάνουν τη ζωή τους οι πρόσφυγες. Συνεπώς, η σωστή διαχείριση του προβλήματος είναι η σωστή προετοιμασία των υποδομών στην ελληνική πλευρά και η συνεργασία με την Τουρκία ώστε να σταματήσουνε οι ροές».

«Αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο είναι ένα έγκλημα που πρέπει να σταματήσει» επανέλαβε ο πρωθυπουργός και για να σταματήσει «κατ αρχάς αυτό που είναι απαραίτητο και πρέπει να γίνει άμεσα, είναι να έρθουμε σε μια συμφωνία με την Τουρκία, ώστε να αποτραπούν οι ροές, μέσα από το χτύπημα των διακινητών».  
«Οι άνθρωποι αυτοί εγκληματούν. Προκειμένου να κερδίσουν κάποια "μαύρα" χρήματα, οδηγούν ανθρώπους στον θάνατο» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστηκε 973 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων